Av: Martin Axelsson
PT - Skribent

Kosttillskott som hjälper dig lyckas

SNABBGuide till marknadens bästa (och mest prisvärda) proteinpulver

Vem behöver egentligen ett proteinpulver?

Vem som helst som vill komma i form! På den här sidan tänkte vi rekommendera 2 suveräna pulver som vi själv har testat – och gillar.
Men först. Här följer ett par argument på varför ett proteinpulver kan hjälpa dig att komma i form:

1. Att konsumera en hög mängd protein under din diet bevarar muskler samtidigt som det ökar fettförbränningen.
2. Istället för att lägga massor av timmar varje dag på att laga middagar som innehåller en hög andel kvalitativa proteiner, men lite kolhydrater och fett så kan du ersätta dessa måltider med en bra proteinpulver.
3. Dessutom är det enkelt att ta med sig överallt. Det enda du behöver för att blanda ihop en drink är vatten + en shaker (eller ett vanligt glas.)

Du kan läsa mer om protein på den här sidan.

1. Whey100 – Prisvärt till högsta kvalitet

Whey100 från Star Nutrition är en av våra absoluta favoriter bland proteinpulver. Dels är det ett väldigt billigt. Men det är billigt i ordets allra bästa bemärkelse.

Köper du detta proteinpulver får du extremt mycket högvärdiga proteiner för dina pengar.

Här talar vi om 100%igt cross flow mikro, -ultrafiltrerat vassleproteinIsolat, nästan helt utan laktos och fett, samtidigt som du bara får i dig 0,1 kolhydrat per portion. Vare sig du vill bygga muskler i raketfart eller komma i form genom deff och viktminskning kan Whey100 hjälpa dig att ge musklerna superb näring varje dag.

Cirkapris: 269 kr* för 1 Kg (*= Priset kan variera, håll utkik efter kampanjer & rabatter.)
Smaker: Naturell, Choklad, Jordgubb, Vanilj (Fri från syntetiska tillsatser).
Vårt omdöme: Mycket för pengarna, ett billigt proteinpulver som inte kompromissar med kvaliteten.

2. Core Protein – 100% vassle med maxat biologiskt värde

Core Whey Protein är ett proteinpulver för dig som tränar hårt och vill ha det bästa. Core är ett Vassleprotein komponerat för snabb muskelåterhämtning och maximal uppbyggnad.

Det här är även ett kanonprotein för dig som vill gå ner i vikt. Innehåller få kolhydrater och nästan inget fett alls samtidigt som det är väldigt skonsamt för mage och matsmältning. Ett billigt proteinpulver av toppklass helt enkelt.

Cirkapris: 159 kr* för 1 Kg eller 579 kr för 4 kg. (*= Med reservation för prisförändringar.)
Smaker: Hallon, Choklad, Jordgubb, Vanilj, Naturell
Betyg: 4,7 av 5,0 i totala kundomdömen på Svenskakosttillskott.se

2 E-butiker med stort utbud av billigt protein

Gymgrossisten har länge (i över 20 år!) varit känd i gymkretsar som en av Sveriges allra vassaste leverantörer av Proteinpulver. Inte minst av prisvärt proteinpulver oavsett vilken slags kvalitet eller varumärken du är på jakt efter. Det är inte ovanligt att du kan köpa samma produkter 20-50% billigare på Gymgrossisten jämfört med hälsokostbutiken på stan. Men istället för att lyssna på oss – surfa in och kolla själv! På Gymgrossisten hittar du massor av kundomdömen, råd, tips och annat inspirerande som kan guida dig rätt.

Läs mer om Gymgrossisten

På Svenskt Kosttillskott kan du botanisera bland hundratals olika sorters proteinpulver, och det är ingen överdrift att påstå att här finns ett proteinpulver för varje kropp, smak och plånbok. Kända varumärken blandas med intressanta nyheter, exempelvis från Optimum Nutrition, WNT, Dalblads, Twinlab, Fightline, Maximuscle och Weider.

Läs mer om SvensktKosttillskott.se