Få bättre koll!

Bantningsmetoder som fungerar

XANTAN:s Bantningsmetod är Bäst i test!

En riktigt effektiv bantningsmetod för dig som har svårt att kontrollera hungern under diet (och vem har inte det?) är att ta hjälp av Reducer bantningsmedel. Reducer har flera olika fördelar och positiva effekter för dig som vill gå ner i vikt. Dels är den som sagt hungersdämpande, samtidigt som det minskar dit sötsug och ger dig mer energi. 3 effekter som kan vara helt avgörande för att lyckas med bantningen.

Av alla olika bantningsmetoder, bantningspiller, program för fettförbränning och dieter som vi tagit del av genom åren är Xantan av absolut toppklass. Det är också därför som vi valt att tilldela Reducer vårt bäst i test av bantningsmedel. En av få bantningsmetoder som fungerar.

Men du behöver inte bara lyssna på på våra åsikter. Reducer rekommenderas av flera experter, bland annat av professor Per-Arne Öckerman vid Lunds Akademiska Sjukhus, samt av massor av nöjda kunder som tappar 1 kg i veckan eller mer med hjälp av detta smarta bantningsmedel.

LÄS MER OM REDUCER & PROVA FÖR 1 KR

Hitta metoden som passar din personlighet!

Att banta är för de allra flesta ett obeskrivligt trist projekt. En väg kantad av dåligt humör, konstant hunger, huvudvärk och trötthet.

Men måste bantning vara så förbaskat svårt? Nej, naturligtvis inte.

De allra flesta som ägnar sig åt bantning skulle lyckas mycket bättre om de hittade en bantningsmetod som fungerade för just dem. Med andra ord: ska du lyckas med din bantning och behålla dina resultat på sikt, bör du bemöda dig om att hitta en metod som tar avstamp i din speciella personlighet och dina specifika förutsättningar.

Energi in & energi ut = Grunden i alla bantning

Undersökningar visar att de allra flesta som bantar har liten eller ingen kunskap alls om vikten av att äta en välbalanserad kost. Vilket leder till att man svälter sig helt i onödan, mår dåligt i onödan, och får mycket sämre resultat. Grunden i all bantning och viktminskning är väldigt enkel. För att gå ner i vikt så behöver du göra av med mer energi än du konsumerar.

Det allra vanligaste är att vi översätter vår energiförbrukning i kalorier. Följaktligen: konsumerar du 2300 kalorier på en dag, så måste du göra dig av med mer än 2300 kalorier för att gå ner i vikt. Enkelt, eller hur?

Ett enkelt sätt att få stenkoll på din kaloriförbrukning är att använda vår smarta kalorikalylator på den här sidan.

Rätt fördelning av kalorierna

Nu är det en bra utgångspunkt att få koll på din dagliga kaloriförbrukning. Men ”hela sanningen” bakom framgångsrik viktminskning avslöjar naturligtvis inte denna simpla princip. Det är minst lika, om inte viktigare, hur kalorierna som du konsumerar är fördelade och balanserade.

Alltså vilka slags kolhydrater, proteiner, fetter, vitaminer, mineraler etc kalorierna innehåller och hur de är balanserade mellan varandra.

Du bör alltså inte bara äta rätt mängd (kvantitet) kalorier, utan det ska även vara rätt slags balans (fördelning) av kalorierna samt rätt slags kalorier (kvalitet).

Hur gör man?

Oj, blev du snurrig i skallen nu? Ja, det är inte så konstigt. För de allra flesta är det här rena grekiskan. Kalorier hit, proteiner dit, kolhydrater här, fetter där….de flesta av oss orkar inte bemästra det här själva.

Så hur går man då tillväga för att lyckas med sin bantning?

Det finns givetvis inget exakt svar på den frågan. Alla är vi olika. Med olika förutsättningar. Därför ska du lyssna mindre på vad som funkat för ”alla andra” och försöka hitta en metod som passar din unika personlighet.

Med detta menar vi framför allt att du måste hitta ett upplägg för kost och träning som fungerar i din vardag. Glöm självsvältsprogram och annat trams. Sådant stjälper mer än hjälper och är överhuvudtaget bara tillfälliga lösningar: de håller aldrig på sikt.

Om vi måste lista en enskild faktor som krävs för att du ska lyckas med din bantning så är det kunskap. Ju mer kunskap du kan beväpna dig med, desto större är sannolikheten att du ska lyckas ”skräddarsy” ett program som utgår ifrån dina egna behov. Och desto större blir också sannolikheten för att du ska lyckas.

En bra början är att sluka artiklarna om träning, kost och näring och olika slags råd för viktminskning i vår blogg.